Само једним обрасцем до рефундације за приватне вртиће

Од наредног месеца родитељи у Београду моћи ће брже и лакше, уз само један образац годишње, од Града да добијају рефундацију за приватне вртиће. То је саопштено после састанка градског секретара за образовање и дечју заштиту са представницима више од 160 приватних предшколских установа у Београду које су у систему субвенција града.

Градски секретар за образовање Славко Гак рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је у систему субвенција 240 приватних вртића у Београду и да је са свима договрена скраћена процедура како би родитељи још брже дошли до рефундације за боравак деце у приватним вртићима.

"То је још један корак ка потпуној дигитализацији процедуре", рекао је Гак. 

Београд у приватним вртићима суфинансира боравак око 12.000 деце. То је и тим вртићима донело већи профит. Међутим, и даље постоји проблем, да када су деца одсутна, рачуни за родитеље су већи.

"Ми се водимо искључиво тиме на шта се родитељи најчешће жале када нам се обраћају и гледамо да им изађемо у сусрет. Једна од најчешћих примедби су управо увећани рачуни када је дете болесно и не долази у вртић. Поједини вртићи су пристали да ускладе то са државним вртићима али родитељи морају да гледају када потписују уговор са приватним вртићем шта у њему пише. Ми не можемо на тај начин да се мешамо у рад приватних вртића али апелујемо и потстичемо приватне вртиће да то учине", објаснио је градски секретар за образовање. 

Када је у питању епидемија малих богиња која је пријављена у Београду, уведене су појачане мере надзора. Уколико васпитачи у вртићима примете дете са симптомима малих богиња одмах морају да обавесте Дом здравља и родитеље.

Међутим, каже Гак, у јавности је пласирана дезинформација да деца која нису примила ММР не могу да иде у вртић. 

"Градски секретаријат за образовање свакодневно прати шта ради градски и републички завод за здравље како би превентивно деловали али је потпуно нетачно да деца која нису вакцинисана не могу да иду у вртић", закључио је Гак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи