Представљен луксузни туристички водич о Новом Саду

У Галерији ликовне уметности у Новом Саду свечано је представљен магазин под називом "Heloo! Travel: Novi Sad", чији је циљ да пре свега туристима дочара туристичка, културна и историјска богатства Новог Сада.

На представљању двојезичног магазина на српском и енглеском на 188 страна, који је издала компанија "Color Media Communications" уз подршку Туристичке организације Новог Сада (ТОНС), председница Скупштине Србије Маја Гојковић је рекла да је поносна што њен родни град добија публикацију какву одавно имају сви већи европски градови.

"Сада ће сви туристи, али и Новосађани, на леп начин успети да се упознају са лепотама нашег града. Ми се понашамо као и сви на овој планети, када негде живиш више не обраћаш пажњу колико је нешто у том месту лепо. Баш као што Парижани пролазе поред Ајфелове куле, ми пролазимо тако поред Петроварадинске тврђаве коју странци зову Гибралтар на Дунаву", рекла је Маја Гојковић.

Председница скупштине је навела да јој се у магазину највише допада део који се односи на скривене тајне Новог Сада.

Она је рекла да је читава Европа постала глобално село, те да људи сада траже нове дестинације не би ли провели неколико дана окружени лепим садржајем и откривајући нешто ново.

Читаву Србију и Нови Сад председница парламента окарактерисала је управо као нову дестинацију за већину туриста из Европе, а магазин "Heloo! Travel: Novi Sad", према њеној оцени, веома је битан за нашу државу и промовисање брендова и културних дестинација.

Председник компаније "Color Press Group" Роберт Чобан нагласио је да је његова компанија едицију "травел" покренула пре годину и по дана, те да су магазине као што је новосадски, добили још и Будва, скијалишта Србије и Црна Гора. 

Он је казао да је Нови Сад заслужио добар туристички водич, између осталог и због чињеница да је европска престоница културе за 2021. годину, као и европска престоница младих 2019.

"Због онога што Нови Сад вековима нуди заслужио је да добије издање специјално посвећено себи, и то издање је урађено са додатном љубављу и детаљима", рекао је Чобан.

Он је истакао да тај магазин садржи делове посвећене историји града, скривеним местима о којима мало знају туристи и Новосађани, Новом Саду кога више нема, мостовима, зградама, црквама које више не постоје, као и делове о познатим личностима Новог Сада, о познатим личностима које су долазиле у тај град на фестивал "Егзит", "Стеријино позорје" и бројне друге манифестације.

Чобан је казао и да ће Нови Сад заузети важно место у издању "Travel: Vojvodina" који је у изради, додавши да његова компанија има одличну сарадњу са Градом Новим Садом, ТОНС-ом и покрајинском Владом.

Директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић је рекао да имамо један изузетно квалитетан магазин који ће бити доступан целом региону. 

"Ми смо већ испоручили магазин свима хотелима и он се налази у собама, тако да ће туристи када дођу моћи да читају о Новом Саду на један занимљив начин, у фантастичном магазину", рекао је Кнежевић.

Магазин је на српском и енглеском језику, опремљен је изузетним фотографијама и садржи различите текстове о личностима које су оставиле трага у историји Новог Сада, култури, туристичким атракцијама, културним и историјским знаменитостима, као и скривеним местима тог града. 

У магазину се могу пронаћи интервјуи са многим познатим Новосађанима, као и текстови о историји рок музике у Новом Саду, гастрономској понуди и многим туристичким локацијама, а првенствена замисао издавача била је да тај магазин буде туристички водич кроз Нови Сад.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво