Батут: Више од 100 оболелих од малих богиња

На територији Србије је од почетка октобра до данас регистровано укупно 105 оболелих од малих богиња, од којих је најмлађа тромесечна беба, а најстарији има 48 година, саопштио је Институт за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут".

Већина оболелих особа, 91 одсто њих, није вакцинисана, непотпуно је вакцинисана или је непотпуног вакциналног статуса, стоји у саопштењу у којем се наводи да је од укупног броја оболелих, 49 одсто било хоспитализовано или је тренутно хоспитализовано.

Код осам оболелих особа, регистрована је упала плућа као једна од тежих компликација.

Епидемија малих богиња на територији Косова и Метохије са већинским српским и неалбанским становништвом пријављена је 23. октобра и до 13. новембра на тој територији регистровано је 89 оболелих особа.

Епидемија је почетком новембра пријављена и у Београду и Бујановцу, где је оболело шест односно две особе, а 10. новембра и у Краљеву.

Од 9. октобра на снази су пооштрене мере епидемиолошког надзора над малим богињама на територији Србије, у складу са Планом активности за одстрањивање ове болести у Србији.

У складу са предложеним мерама Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" интезивно се спроводи вакцинација свих невакцинисаних и непотпуно вакцинисаних особа, каже се у саопштерњу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара