Апел грађанима да не уклањају баријере са путева који нису у функцији

Поводом саобраћајне незгоде на траси деонице ауто-пута Уб-Лајковац која није отворена за саобраћај, "Путеви Србије" и "Коридори Србије" наводе да грађани у жељи да што пре стигну на жељену дестинацију често уклањању баријере са путева који нису у функцији и упозравају да се ради о кривичном делу.

У заједничком саопштењу ова два предузећа апелују на возаче да поштују постављену саобраћајну сигнализацију, да прилагоде брзину кретања условима на путу, као и да не користе деонице ауто-путева које су у изградњи.

"Посебно скрећемо пажњу грађанима да не уништавају, не оштећују и не померају постојећу саобраћајну сигнализацију, не уклањају баријере у зони радова, не отварају 'дивље' улазе или излазе са и на ауто-путеве, не секу жицу и ограде на ауто-путу, јер тиме директно угрожавају животе свих учесника у саобраћају", наводи се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, грађани често путеве који нису у функцији претварају у трасе за рекреацију, трке или склањају баријере како би скратили пут и брже стигли до жељене дестинације и упозоравају да је у питању кривично дело чиме се директно угрожава безбедност саобраћаја.

Једна особа је погинула, а две су повређене када је возило слетело с пута на деоници Коридора 11 која још није отворена за саобраћај од Уба до Лајковца.

Више јавно тужилаштво у Ваљеву утврђивало је у недељу све околности несреће, а на ту деоницу путу требало је да дођу и грађевинска и Инспекције за безбедност саобраћаја на ову деоницу пута.

До несреће је дошло, када је "мерцедес" ударио у постављене бетонске баријере, које означавају крај урађеног ауто-пута, на деоници Уб-Лајковац у селу Стубленици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи