Београд најтолерантнији град у региону

Град Београд добио је признање "Најтолерантнији град региона", које додељује Европски покрет у Босни и Херцеговини, а градоначеник Синиша Мали је истакао да та награда много значи и да је Београд много тога урадио "како бисмо подигли свест у региону да ствари треба заједно да мењамо".

Градоначелник Београда је подсетио да је још на почетку мандата организовао Самит градоначелника из региона и да су се тада први пут после дуго времена окупили како би се више приближили и ојачали привредне, туристичке, културне, образовне и спортске везе.

Мали је навео и да је недавно потписан меморандум о сарадњи са Сарајевом и истакао да је на Београду велика одговорност, као највећем граду на овом простору, да повуче цео регион ка бољем сутра и у области економије, и културе, и спорта, односно свега што чини квалитет живота наших суграђана бољим.

Он је поручио да ће се Београд зато још више посветити томе да оправда добијену награду и да из године у годину, цео регион напредује, а да град Београд и даље буде најтолерантнији град и локомотива развоја целог региона.

Председник Европског покрета у БиХ Предраг Праштало је нагласио да је Београд заслужио признање и истакао да је кроз историју Београд увек био отворен град који је радо примао све људе добре воље.

Праштало је навео да се на Београд као највећи град и метрополу увек са посебном пажњом гледа и посматрају активности које се у њему воде те да су препознали напоре и Београда и Србије у просецу помирења и сарадње балканских држава.

Он је такође указао на споразум о сарадњи Београда и Сарајева истичући да то отвара могућност и прилику за нову страницу међусобних односа уз оцену да је и признање које су доделили главном граду Србије стигло у правом моменту јер представља подршку свима.

Како је рекао, без партнерства "нико неће бити сретан" а делимо и визију, а то је чланство у ЕУ.

Признање је градоначелнику Београда уручила делегација Европског покрета у БиХ, коју су чинили председник Предраг Праштало, потпредседник Дино Чолић, генерални секретар те организације Харис Плакало, као и партнер и амбасадор Европског покрета Светозар Станковић.

Досадашњи носиоци тог регионалног признања били су Суботица, Загреб, и Љубљана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи