Зрењанинци поново без исправне воде у славинама

Један од главних животних проблема за становнике Зрењанина је пијаћа вода. Већ 14 година они чекају да се реши проблем неисправне воде из градске водоводне мреже. Кад год се учини да је решење на видику, нешто се догоди. Последња вест из тог града јесте да је инвеститор изградио ново постројење за пречишћавање воде, да су урађене две пробе и обе прошле успешно, али да нема дозволе за рад.

Први пут током јула, а потом и почетком новембра прерађена вода из погона за пречишћавање питке воде у Зрењанину дистрибуирана је у градску мрежу.

Како показују тестирања из референтних лабораторија добијена је вода доброг квалитета и задовољавајућих параметара, међутим, италијански инвеститор је донео одлуку да искључи протеклог викенда погон због високих трошкова рада и недобијања адекватне дозволе од Покрајинског секретаријата за здравство.

"Санитарна инспекција, односно Пoкрајински секретаријат за здравље сматра да конзорцијум није странка у поступку у смислу добијања сагласности, што је у супротности са мишљењем Министарства за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај које каже да можемо да се бавимо делом комуналне делатности – прерадом питке воде у оквиру уговора који има конзорцијум са јавно-комуналним предузећем Водовод и канализација Зрењанин. Ово је свакодневни торшак који је већи од 3.500 евра без изгубљене добити", указује Драган Томић из конзорцијума инвеститора "Синертек".

Протекле недеље дописник РТС-а је покушао да добије коментар од Покрајинског секретаријата за здравље о природи проблема, али за сада безуспешно. Банаћани ће морати још мало да се стрпе док из њихових славина не потече здрава пијаћа вода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи