Уместо дечјег одмаралишта – "Скадар на Гочу"

Средином пролећа прошле године на Гочу, планини изнад Краљева, почела је изградња новог модерног дечјег павиљона са 130 лежајева за који је Дирекција за планирање и изградњу Краљево определила 68 милиона динара из кредита. Према уговору извођач радова, предузеће "Тончев градња" из Сурдулице требало је да заврши објекат за осам месеци. Међутим, ни после скоро годину дана није извршен технички пријем и примопредаја објекта.

Почетком децембра прошле године радници "Тончев градње" из Сурдулице на температури и од минус десет и нижој, приводили су крају радове на Дечјем павиљону на Гочу. Годину дана касније објекат је без деце, а инвеститор и извођач радова се споре ко је крив што се павиљон не користи.

Александар Несторовић директор Дирекције за изградњу Краљево каже да су несулгасице у вези са тим да ли треба да се признају реална кашњења у извођењу радова или не.

Друга страна има своје образложење.

Да би се извршио технички пријем морају све инсталације да буду прикључене као што су електрична енергија, вода, канализација, противпожарна хидрантска мрежа. Они то ни до данас нису урадили, тврди власник предузећа "Тончев градња" Новица Тончев.

Предмет спора су и средства у износу од око седам милиона динара, десет одсто од вредности објекта која инвеститор није уплатио извођачу.

Несоторовић напомиње да је Дирекција зауставила плаћања чекајући од "Тончев градње" атесте за одговарајућу опрему, конкретно за стакла на објекту.

"Кад спреме услове да објекат ставимо намени, ми ћемо као одговорна фирма то и да урадимо", узвраћа Новица Тончев.

Преписка између инвеститора и извођача радова није дала решење.

"Ако не будемо могли да решимо мирним путем мораћемо да уђемо у тужбе које ће да потрају," сматра Александар Несторовић.

Тончев истиче да ће на крају предузеће повести судски поступак.

У очекивању да се спор реши највише штете имају Дечје одмаралиште "Гоч" и деца.

"Преко нам је потребан тај објекат због проширења капацитета и квалитета услуга које пружамо нашим корисницима", наглашава директор Дечјег одмаралишта "Гоч", Иван Милић.

У овом тренутку судећи по расположењу обе стране тражење излаза на суду је најизвесније. У том случају поступак би могао да потраје, трошкови да расту, а Дечји павиљон постане "мали Скадар на Гочу".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи