РТБ Бор: Никакве експлозије није било

Информацију да се у борској топионици догодила експлозија, коју су поједини медији објавили, руководство Топионице и Рударско-топионичарског басена Бор најоштрије је демантовало.

Руководилац радне јединице конвертори-рафинација у борској Топионици Иван Најденов обишао је топионицу код конвертора број 4 и утврдио да он ради нормално, саопштено је из РТБ Бор.

"Овде смо да демантујемо причу која се данас појавила у средствима информисања, а то је најбоље урадити са лица места. Овде нема никаквих проблема, процес производње тече сасвим нормално, нико није повређен, нема никакве материјалне штете и конвертор број 4 ради уобичајено. Апсолутно никаквог застоја у топионици није било и прича коју су медији данас пласирали једноставно није тачна", изјавио је Најденов.

Генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски је рекао је у питању топао процес и да се искричење из конвертора дешава сваки час и да је то нормална појава приликом топљења бакра.

"Не смемо дозволити да се у медијима злоупотребљава нешто што је потпуно уобичејана ствар, морамо покренути кривичне поступке против оних који су изазвали овакву ситуацију у јавности", рекао је Спасковски.

Поједини медији објавила су данас да се у борској Топионици догодила експлозија у којој није било повређених, али да је материјална штета велика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи