Весић: Асфалт у Скадарлији је подлога за враћање калдрме

Асфалт који се види у Скадарлији је подлога на коју у понедељак, 13. новембра, почиње постављање, односно враћање старе турске калдрме која је у међувремену рестаурирана, изјавио је градски менаџер Горан Весић.

"Видим да се на друштвеним мрежама деле слике асфалтне подлоге у Скадарлији. Разумем да поједини грађани не разумеју технологију реконструкције, али су ми смешни опозициони политичари опште праксе који од овога праве политику. А и шта би када политику немају", рекао је Весић у изјави достављеној Танјугу.

Иначе, на друштвеним мрежама објављена је фотографија радова у Скадарлији на којој се види како у доњем делу улице више нема калдрме, као и да је у централном делу улице постављен асфалт.

Када је Скадарлија преуређена 1966. године, испод турске калдрме није постављан асфалт, навео је Весић и додао да је због тога калдрма на појединим местима била деформисана.

"Асфалт као подлога не дозвољава деформације и испирање каменог агрегата у подлози. Асфалтном подлогом се побољшава стабилност калдрме или било које друге завршне облоге било да је у питању коцка или плоча. На исти начин, са асфалтном подлогом рађено је испред Дома омладине, на Цветном тргу, у улицама Вука Караџића, Цара Лазара и Змај Јовиној, као и на Обилићевом венцу", рекао је Весић.

С тим у вези, градски менаџер је додао да грађани не треба да брину јер се турска калдрма враћа у Скадарлију од понедељка.

"Сав посао ће бити завршен до првог децембра, а опозициони односно Твитер политичари још једном су показали какве су незналице", оценио је градски менаџер.

број коментара 14 пошаљи коментар
(субота, 11. нов 2017, 00:22)
maki [нерегистровани]

kaldrma

Nema sumnje da ce Skadarlija, nakon rekonstrukcije kaldrme, sinuti punim sjajem. U to ce se uveriti i propala opozicija, koja se odjednom jako zabrinula za kaldrmu. Dok su bili na vlasti nije im palo na pamet da nesto urade za Skadarliju i kaldrmu.

(петак, 10. нов 2017, 23:17)
ddd [нерегистровани]

odrzavanje

Sve trazi odrzavanje a Skadarlija treba da bude prepoznatljiva po kaldrmi i drago mi je da se Skadarlija preuredjuje

(петак, 10. нов 2017, 23:14)
anonymous [нерегистровани]

rad

Nekima smeta i kaldrma koja i jeste simbol svih velikih gradova u EU, pa tako i Beograd.

(петак, 10. нов 2017, 21:15)
anonymous [нерегистровани]

Skadarlija

Ne mogu da verujem da nekima smeta cak i samo odrzavanje kaldrme. Pa zar smo dotle dosli, da i rad smeta?

(петак, 10. нов 2017, 21:04)
Nedja [нерегистровани]

Dobar dan

Poznata beogradskaboemska četvrt dobija stari sjaj.

(петак, 10. нов 2017, 20:48)
Anna [нерегистровани]

bez naslova

Skadarlija je bila prepoznatljiva po kaldrmi tako će i ostati.

(петак, 10. нов 2017, 19:44)
Lun [нерегистровани]

kaldrma

Biće Skadarlija kao što je oduvek bila

(петак, 10. нов 2017, 19:26)
Hana [нерегистровани]

Skadarlija

Redovno odrzavanje mora da postoji. Skadarlija ce svakako imati kaldrmu i zadrzati onaj predivni duh naseg divnog Beograda.

(петак, 10. нов 2017, 19:07)
Atomskimrav [нерегистровани]

kul

Razumem ovu tehnologiju rada i smatram da ce Skadarlija nakon ovoga popnovo biti ona stara Skadarlija.

(петак, 10. нов 2017, 19:03)
Dragomilovic [нерегистровани]

Lepše nego pre

Pa zar niste i sami videli na šta je ličila Skadarlija? Važno je da se očuva prvobitni izgled sa novim kvalitetom. Bravo, odličan potez Vesiću!