Отворен парк Александров у Београду

Откривањем спомен-плоче и сађењем брезе симболично је отворен парк Александров, на иницијативу министра културе и информисања Републике Србије Владана Вукосављевића. Ансамбл "Александров" вечерас ће наступити 12. пут. Један од наступа био је и 1999. године, непосредно после бомбардовања наше земље.

"Ансамбл 'Александров' оставио је дубок и неизбрисив траг у памћењу српског народа, по својим несвакидашњим уметничким, као и по својим, што је за нас много важније, људским квалитетима", навео је министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Хор "Александров" је настао 1928. године, а име је понео по оснивачу-композитору Александру Васиљевичу Александрову, аутору химне Совјетског Савеза и Русије.

"Требало би да овај парк буде испуњен још лепшим садржајем да буде привлачно и лепо место за шетњу Београђана и место радости", истакао је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

У оквиру церемоније отварања парка Александров, ансамбл се представио са четири нумере.

"Данас, ми ћемо извести управо ове песме које су врло драге за нас и наравно оне ће живети и у будућности у нашим срцима и нашим душама", нагласио је пуковник Генадиј Сачењук, културно-уметнички директор ансамбла "Александров".

Вечерашњи концерт у Центру "Сава" РТС ће снимати и одложено емитовати.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 10. нов 2017, 19:05)
Драган [нерегистровани]

Нека наших пријатеља

Веома лепа вест нека живи вечно у нашим срцима ови племенити људи ,Живела нам наша лепа Србија и наша лепа Русија да није било наше браће и пријатеља Руса не би данас били ни Срба ни Србије а добро се никад не сме заборавити

(петак, 10. нов 2017, 17:02)
Sasa [нерегистровани]

Zauvek

Neka zivi Srpsko Rusko bratstvo,ovo je najmanje sto smo mogli uciniti.....vecna slava nasoj nastradaloj braci,ostacete zauvek u nasim srcima.Zivela Srbija,zivela bratska Rusija !

(петак, 10. нов 2017, 14:55)
anonymous [нерегистровани]

Devojački Park. Devojačke stepenice. I tačka.

Taj park ima svoje ime, a to nije Aleksandrov. Promena imena ulicama i parkovima je skrnavljenje istorije i ostaće zapamćena kao takva.

(петак, 10. нов 2017, 14:25)
anonymous [нерегистровани]

Svaka cast!

To je najmanje sto Srbija moze da uradi u cilju zahvalnosti ruskom narodu i horu Aleksandrov koji je tu bio za nas u najtezim trenucima. Zivele bratske veze srpskog i ruskog naroda.

(петак, 10. нов 2017, 14:03)
anonymous [нерегистровани]

Odgovor

Ma druze, nije vazno sto nema nikakvog smisla!

Vazno je da je sve to rusko!

(петак, 10. нов 2017, 13:41)
anonymous [нерегистровани]

Valjda trg carske Rusije ili tako nesto?

Ako bi mogao neko da objasni kako park "Aleksandrov" crvene armije, a u njemu kip Cara Nikolaja?