"Преузети добру праксу у борби против вршњачког насиља"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић је, у разговору са амбасадором САД у Србији, Кајлом Скотом, истакао да билатералну сарадњу одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити, посебно у областима које се тичу рада, запошљавања, социјалних питања, али и питања миграција и борбе против трговине људима. 

Ђорђевић је затражио помоћ и подршку у инстутиционализацији питања борбе против вршњачког насиља, оценивши да је од изузетног значаја преузимање добре праксе земаља које поседују веома развијени демократски системи, саопштило је ресорно министарство.

Амбасадор Скот сагласан је да су питања миграција веома важна и изразио задовољство напретком у проналажењу свеобухватног решења за питање мигранстске популације, која се тренутно налази у Србији.

Став Министарства да ће малолетни мигранти без пратње бити у фокусу, оценио је као охрабрујући, и најавио да ће САД наставити са подршком институцијама Владе Републике Србије у овој области. 

Посебно је нагласио да је напредак Србије у борби против трговине људима видљив и да ће дати личну препоруку да извештај о напретку Србије по том питању буде садржајнији. 

У вези са билатералним споразумом о социјалном осигурању између Србије и САД, који је министар Ђорђевић иницирао, обострано је констатовано да ће разговори на ту тему у наредном периоду бити настављени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи