Горану риболов донео трофеје, али и прилику за зараду

Мајстор за риболов из Ариља успео је да хоби којим се бави од детињства успешно споји са послом од којег живи. Риболов му је уз задовољство, донео трофеје и место у врху међународне листе најбољих.

За Горана Радовића из Ариља риболов је хоби од детињства. Најчешће пеца на Дрини и Златарском језеру, природним бисерима који имају потенцијал за риболовни туризам, али већ две деценије нема јасне стратегије у том правцу.

"Ја сматрам да су ово језеро и све наше друге реке поприлично девастиране, тако да што се тиче самог неког риболовног туризма слабе су нам шансе, бар како тренутно стоје ствари", каже Горан Радовић, професионални риболовац.

Десет пута Горан је био државни првак, али је добро познат и на међународној сцени. У томе је видео шансу да се од хобија заради извозом у земље, где је риболов далеко развијенији. Није упецао златну рибицу, али све што је стекао каже да дугује хобију, који је прерастао и у бизнис.

"Мене риболовачки зову Гица, тако да сам ја искористио тај свој успех за своју личну неку велику промоцију и почео сам да се бавим и послом. Почео сам да производим прихрану за спортски риболов и друге неке реквизите за спортске риболовце и тај успех ми је сигурно доста помогао", наводи Радовића.

Данас је једини домаћи извозник прихране за рибу. Поред трофеја, посебно место заузима фотографија куће од блата у којој је одрастао. Одатле је кренуо каже у свет и штапом достигао светску славу, која се у Србији ипак не вреднује попут тениса или неког другог индивидуалног спорта.

"На пример, да сам ја неки Енглез или Француз, Американац и да сам тако освојио ту титулу сигурно бих и новчано добио неку велику награду. Међутим, код нас је тај спорт мало признат", истиче Радовића.

На међународној сцени такмичи се већ две деценије, а 2014. године успео је да се избори да буде први на међународној листи најбољих риболоваца.

У 2017. годину Горан је ушао као трећи риболовац у свету, а у 2018. планира да се поново попне на трон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара