Мали: Београдска сениор картица од среде

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је данас да је "Београдска сениор картица" један је од најлепших пројеката и представља знак захвалности старијим суграђанима, али и начин да им се подигне квалитет живота.

Синиша Мали је прецизирао да је Београд прва локална самоуправа у Србији која нуди овакву врсту услуге, на добробит старијих суграђана.

"Картица је бесплатна и намењена је свим пензионерима у Београду, у свим београдским општинама, који је желе. Захваљујући њој оствариће попусте у великом броју трговинских ланаца, апотекама, домовима здравља, позориштима, спортско-рекретаривним центрима, јавним комуналним предузећима", истакао је Мали у Београдском програму РТС-а.

Он је позвао све заинтересоване компаније у Београду да буду део пројекта.

Градоначелник је прецизирао да од сутра сви пензионери картицу могу да добију у клубовима за старе или у општинама, уз списак свих малопродајних објеката где могу да остваре попусте, који ће се увећавати из дана у дан.

Мали је нагласио да је лично веома поносан на овај пројекат и захвалио свим партнерима, нарочито председнику државе Александру Вучићу и министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу, саопштено је из Градске управе.

Он је изразио наду да ће остали градови и општине у Србији следити Београд, те да ће сви старији у земљи осетити добробити овакве иницијативе.

Градоначелник је још једном напоменуо да се Београд мења јер има све већи број градилишта, како приватних инвестиција тако и оних у које инвестирају град и држава.

Крајњи рок за завршетак радова на Славији, у Рузвелтовој и Булевару ослобођења је 16. новембар, поновио је Мали, напомињући да ће, судећи по динамици, то вероватно бити и неки дан раније.

Он је рекао и да у градске фасаде деценијама није улагано, а ако се овогодишњи тренд настави, наредне године Београд би могао да добије још две стотине реконструисаних и декоративно осветљених фасада.

Градоначелник је најавио и да ће од понедељка у центалној градској пешачкој зони почети постављање 22 потапајућа стубића, под видео надзором у командном центру, као и четрдесетак стубова "на кључ", што значи да ће пешачка зона моћи да се затвара, а у њу ће улазити само возила с дозволом и то у одређеном временском периоду.

То је додатна мера за безбедност и сигурност пешака, оценио је Мали.

Мали се осврнуо и на спремност комуналних предузећа за предстојећу зиму и најавио скорашње усвајање оперативног зимског плана. Ремонти су обављени, набављени су со и агрегати, а "Београд-пут" после деценије купио је десет нових камиона кипера, колико ће набавити и "Градска чистоћа".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи