Пензионери у Београду уз сениор-картице до бројних попуста

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је да ће од среде, 1. новембра, бити уведене персонализоване сениор-картице за пензионере, којима ће они моћи да остваре бројне попусте.

У присуству премијерке Ане Брнабић, која је пензионерки Слободанки Јоцић уручила прву картицу, Синиша Мали је захвалио пензионерима на свему што су учинили и навео да ће до краја године бити отворена још два клуба за старе на Врачару и у Батајници.

"Желимо да све пензионере учланимо у један заједнички клуб сениора, а таквих пензионера има преко 400.000 у Београду", рекао је Мали у Центру "Сава".

Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу на идеји и спроведеним реформама које су омогућиле да се данас говори о повећању пензија и различитим бенефитима за пензионере.

Ту картицу од 1. новембра пензионери ће моћи да подигну у градским општинама, клубовима за старе или им може стићи на кућну адресу.

Премијерка Ана Брнабић захвалила је пензионерима на свему што су урадили за Србију и изразила задовољство што води владу која једнако брине о младима и пензионерима.

Она је најавила да ће у наредних десет дана пензионерима стићи најављена подршка од 5.000 динара, а да ће пензије бити веће за пет одсто од 1. јануара 2018. године.

Пензионерка Слободанка Јоцић захвалила је председнику Вучићу на економским реформама, оцењујући да су оне биле неопходне, као и најављеном повећању пензија.

На основу персонализоване сениор-картице најстарији суграђани приликом куповине моћи ће да остваре бројне попусте, а према најавама, прву бенефит картицу престонички пензионери добију потпуно бесплатно.

Том картицом, пензионери ће имати могућност да остваре уштеде, јер ће куповина на снижењима бити доступна на великом броју продајних места, а из Града очекују да ће се тек ширити мрежа трговаца код којих ће по нижим ценама моћи да се пазари уз сениор-картицу.

Кроз картицу ће пензионери моћи да добију информације о бројним попустима које Град нуди овој старосној групи суграђана, а биће могућа и претрага базе продавница на сајту картице за пензионере.

Град Београд ће сносити све трошкове израде и дистрибуције картице.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара