"Пружи корак" за изградњу болнице за децу оболелу од рака

Двоје младих Београђана сутра креће у хуманитарну шетњу од Београда до Ниша. Позивају да њихове кораке новчано подржимо јер ћемо тако помоћи изградњу болнице у Нишу у којој ће се лечити деца оболела од рака.

Направиће 260.000 корака како би шестог новембра стигли до циља - Хематоонколошке клинике у Нишу. Они ће да корачају, а све остале позивају да слањем СМС поруке на 1150 донирају 100 динара и тако плате сваки њихов корак, а то ће значити помоћ у градњи дечје хематоонколошке клинике у Нишу.

Направили су и последње припреме.

"Данас се осећамо и узбуђено, и трема je, али једва чекамо", каже Тамара Кларић.

Од понедељка ће бити у опреми за пешачење.

"Мотивације нам не мањка – ранчеве на леђа и осам дана до Ниша...", каже Тамарин сапутник Богдан Стевановић.

Првог дана прећи ће 26 километара, а прву паузу праве у Рипњу. Сваког наредног дана надају се да ће корачати између 30 и 40 километара.

"Нурдор нам је изашао у сусрет за ту логистику, где ћемо спавати, да се они тиме позабаве. Ми смо нашу енергију уложили... Рачунамо да ћемо све мотивисати током саме шетње", рекао је Богдан.

Проверили су временску прогнозу, спремни су и за кишу и за ветар, припремили све што је неопходно, и како кажу, сада је само важно да сви људи добре воље помогну њихову хуманитарну шетњу.

Поред тога што ће корачати, Тамара је послала мејлове и позиве на адресе више од 100 компанија и позвала их да помогну деци.

"Ми дубоко верујемо, и Богдан и ја, да ће ово успети и да ће нам сви људи у Србији пружити подршку и заправо то је она порука коју желимо да пошаљемо, да је подршка јако важна и да ми не смемо изгубити осећај ослањања једни на друге, и да ћемо само тако као друштво напредовати и да ће времена бити боља за све нас уколико ми будемо бољи", истиче Тамара.

У Србији од неке малигне болести сваке године оболи 350 деце.

Ако имате оправдање да од сутра не пружите корак и тако подржите Тамарину и Богданову хуманитарну шетњу, оправдање за онај важнији корак – за слање СМС на 1150 и донацију од 100 динара, не би требало да имате.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво