Весић: Преко Бранковог моста у децембру пет трака

Градски менаџер Горан Весић најавио је да ће у првој половини децембра бити пуштено пет саобраћајних трака преко Бранковог моста, осим жуте траке из правца Новог Београда ка старом делу града.

Горан Весић наводи да је у току постављање носача за нову пешачку стазу на Бранковом мосту чиме је како наводи практично почела уградња делова који су претходно били демонтирани због реконструкције моста.

"Демонтирали смо више од 400 метара пешачке стазе, челичних конзола, ограде и декоративног осветљења. Тренутно се у Батајници то припрема и доноси на градилиште", рекао је Весић.

Преко дана, додао је, на градилишту је око 80 радника, а у другој смени више од 40 њих који раде до 23 сата.

Наводи да ће бити замењено око 40 тона челика како би мост био поново сигуран и могао да се користи на најбезбеднији начин.

Подсећа о да радове изводи домаћа фирма "Мостоградња" и изразио очекивање да ће већ око 10. децембра бити завршен већи део посла, саопштено је из Градске управе.

"Тада ће у саобраћај бити пуштено пет саобраћајних трака, осим жуте траке из правца Новог Београда ка старом делу града. У тој траци морају да буду машине, а ту стоје и скеле на којима раде радници. Они ће наставити да раде и у првим пролећним данима како би посао био завршен", истакао је градски менаџер.

Како је додао, возачи ће у сваком случају у првој половини децембра имати проходних пет саобраћајних трака, што ће заједно са завршеним радовима на Славији, у Рузвелтовој и свим другим великим пројектима учинити да Бранков мост буде растерећенији у саобраћајном смислу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво