Потписан Споразум о сарадњи на пројекту Покрет горана

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и в. д. директора ЈП "Србија шуме" Предраг Алексић потписали су Споразум о сарадњи на пројекту Покрет горана и позвали образовно-васпитне установе да се укључе у активности које промовишу друштвено одговорно понашање усмерено на очување природе.

У годишњем плану рада школе ове активности биће препознате као излети, саопштило је Министарство просвете.

Пројекат подразумева заједничке активности у вези са неговањем шума и едукацијом ученика о важности шума као ресурса.

Водећи се планом пошумљавања ЈП "Србија шуме" ће обезбедити превоз ученика до одредишта која се пошумљавају и обезбедити саднице.

Такође, одређени број садница биће обезбеђен и за потребе школа и ђачких задруга, које ученици могу расађивати и садити у школском дворишту или поклањати установама социјалне или здравствене заштите.

Покрет горана је некада имао велики значај, али је укинут због предзнака друштвени, време је да се врате старе, добре вредности, рекао је Шарчевић након потписивања Споразума.

Министар је нагласио да ће учешће у овом пројекту заменити скупе школске излете и имати, огромну васпитну улогу.

В. д. директор ЈП "Србија шуме" Предраг Алексић подсетио је да је човек својим деловањем угрозио екосистем.

"Два су начина да поправимо стање, први је пошумљавање, али други, много важнији, је едукација генерација које долазе да чувају природу", истакао је Алексић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво