Прва школа у Београду отворила врата за предшколце

Основна школа "1.300 каплара" на Звездари прва је школа која је у оквиру пројекта рационализације мреже школа у Београду отворила врата предшколцима, па у две адаптиране учионице од данас иду предшколци из вртића "Зора".

Школу су обишли министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и градоначелник Београда Синиша Мали који су поручили да се ширењем капацитета предшколских установа смањују листе чекања у вртићима и истовремено користе постојећи ресурси.

"Спојили смо лепо и корисно, искористили ресурсе које имамо и проширили капацитет предшколске установе", рекао је Шарчевић и додао да је реч само о првој фази и да следи још много посла како у Београду, тако и у остатку Србије.

Како је рекао, већ од нове године заједничке комисије наставиће да раде на укупној мрежи школа у Србији, где ће Београд послужити као почетни пример.

У две потпуно реновиране просторије у школи "1.300 каплара" борави 50 предшколаца, а за реновирање и изградњу купатила и кухиње Град Београд је издвојио око четири милиона динара.

Градоначелник Мали истакао је да је рационализација мреже школа важан пројекат за град у борби за смањење листа чекања у вртићима.

"Школа '1.300 каплара' је први пример за то. У две учионице које су биле слободне, пребацили смо предшколце из вртића 'Зора', а тако смо у тој установи отворили могућност за нову јаслену групу. На тај начин смањујемо листе чекања", подвукао је Мали.

Додао је да се очекује отварање још две овакве школе за предшколце, једне на Палилули и друге на Савском венцу, где ће се отворити простор за 200 малишана, предшколаца.

"Имамо још пет школа за наредну годину и тај списак ће се проширивати Око 1.200 малишана ћемо успети да убацимо у нова места у вртићима града", истакао је Мали.

Такође, најавио је и отварање новог вртића на Алтини за април наредне године.

"Желимо да кроз сарадњу са приватним и изградњом нових вртића смањимо листе чекања и коначно обезбедимо да сваки малишан у Београду има своје место у обданишту", закључио је Мали.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се