Минут ћутања и последњи аплауз за Љубомира Убавкића Пендулу

Комеморација поводом смрти глумца Љубомира Убавкића Пендуле који је преминуо у ноћи између четвртка и петка у 86. години, одржана је у Крагујевцу. Минутом ћутања рођаци, колеге и пријатељи одали пошту преминулом глумцу.

У Књажевско-српском театру су о лику и делу Љубомира Убавкића Пендуле говорили колеге глумци и подсетили на речи легендарног редитеља Радивоја Лоле Ђукића (Позориште у кући) о Пендули.

"Смешан као Чкаља, студиозан као Мија, а глуми целим телом као Марсел Марсо. Да живи у Београду, не би силазио са малог екрана. Да живи у Холивуду, Џери Луис би му давао шлагворте на великом екрану. Можда је, ипак, срећан што живи у Крагујевцу јер ту не силази са живе сцене, на њој није само слика своје слике као на малом екрану, са ње види осмех својих гледалаца, надохват руке су њихове руке које пљескају. Да ли је уопште потребна већа слава?", рекао је Ђукић о Пендули.

Крагујевчани и колеге опростили су се на крају комеморације од глумца последњим великим аплаузом. Пендула ће бити сахрањен данас у 14 часова на Варошком гробљу у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи