Ребић: Неприхватљив број напада на полицајце

Директор полиције Владимир Ребић каже за РТС да је полицајка која је претучена у Новом Саду тешко повређена и да је оперисана. Напомиње да је број напада на полицијске службeнике смањен у односу на 2015. годину када их је било 1.580, али да је и даље неприхватљив.

Владимир Ребић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да истрага у случају јучерашње пуцњаве на Вождовцу иде у више праваца. Напомиње да је полицајка која је пребијена у Новом Саду тешко повређена и да је оперисана.

"У првом контакту са изгредником којег су пријавили грађани, он је насрнуо на њу и тешко је повредио. Нападач је ухапшен и у својој изјави је рекао да је желео да удари полицијског службеника, а пошто није смео мушкараца, онда је ударио жену", каже Ребић.

Додаје да је у 2015. години забележено 1.580 напада на полицајце.

"Прошле године тај број је смањен али је и даље неприхватљив. МУП најоштрије осуђује те нападе", напомиње директор полиције.

Каже да МУП заједно са надлежним органима већ четири месеца спроводи Закон о спречавању насиља у породици.

"Уколико не примените меру привремене забране приласка жртви или удаљење из стана, у ризику сте да се деси тежа последица. Није лако ни одредити привремену меру забране жртви. До сада смо имали 7.500 мера – забране приласка и напуштање стана", обајашњава Ребић.

Истиче да полицијска мера траје 48 сати а да у 50 одсто случајева тужилаштво продужи меру до 30 дана.

"Имали смо и 528 случајева кршења мера и они који су се оглушили на то су по хитном поступку спроведени на издржавање затворске казне", каже директор полиције.

Ребић истиче да је у Бечу одржан заједнички састанак Савета ОЕБС-а на којем је закључено да се само ефикасном сарадњом могу решавати изазови.

"То је био специфичан форум, на којем се на посебан начин креирају мере безбедности. Том састанку присутвовало је преко 50 држава, а излагање српских представника о миграцијама оцењено је врло позитивно. Проблем миграције са собом носи и потенцијално питање тероризима и кријумчарења људи и то је глобални проблем", каже Ребић.

Додаје да ће нова опрема коју је полиција добила допринети да њени припадници добро обављају свој посао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи