Мали: Реконструкција МСУ симбол позитивних промена

Градоначелник Синиша Мали позвао је Београђане да од сутра, па у наредних седам дана, дођу у Музеј савремене уметности на Ушћу и тамо виде прву поставку после више од 10 година.

Синиша Мали је, гостујући у Београдској хроници, истакао да реконструкција Музеја савремене уметности представља симбол позитивних промена у Београду.

Мали је прецизирао да ће музеј бити отворен за бесплатне посете од сутра у 10 сати, па нон-стоп до наредног петка, саопштио је Секретаријат за информисање Града Београда.

Грађани ће, такође, како је рекао, бити у прилици да виде и завршену прву фазу реконструкције парка Ушће који је досад, као и музеј, био запуштена зелена површина.

"Грађанима ће бити на располагању нове стазе, осветљење, клупе, дечја и спортска игралишта на којима ће моћи да упражњавају кошарку, боћање, одбојку на песку и бадминтон. Очекује се у наредним седмицама завршетак 'зеленог лавиринта' за клинце, а од наредне године наставак реконструкције, међу којима ће бити и поставка панорамског точка, као и гондолом повезивање тог парка са Калемегданом", најавио је Мали.

Он је додао да се сви пројекти финансирају од уштеда, а не из кредита како је то раније био случај.

Мали је најавио и отварање Народног музеја за средину наредне године, као и почетак реконструкције Трга Републике, наводи се у саопштењу.

"Град Београд се мења убрзано. Данас је у Раковици отворен највећи ритејл парк у нашем граду, а пре само неколико дана и нови дом здравља у тој општини, на који су грађани чекали 40 година. Све најављене инвестиције се реализују и то је основна промена између ове и претходне градске власти", указао је градоначелник.

План је да се уреде сви запуштени делови града, да се отварају нове фабрике попут "Меите" у Обреновцу, истакао је Мали и најавио за неколико дана отварање нове фабрике за текстил у Лазаревцу, која ће запослити 1.200 радника, махом жена.

Градоначелник је позвао грађане Београда да, поводом Дана ослобођења Београда у Другом светском рату, сутра посете и аеро - митинг у Батајници, с почетком у 12 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво