Стефановић осудио напад на полицајку у Новом Саду

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио данашњи напад на полицијску службеницу Марију Маринковић у Новом Саду.

"Наоштрије осуђујем данашњи напад на полицијску службеницу Марију Маринковић у Новом Саду и очекујем да као друштво и држава пошаљемо снажну поруку да су напади на полицајце који се боре да би Србија била безбедна потпуно недопустиви", истакао је Стефановић.

Министар је објаснио да је Марија Маринковић нападнута док је обављала своју позорничку дужност, када је на позив грађана, који су пријавили да их малтретира један мушкарац, дошла на лице места, где ју је та особа ударила два пута у главу и нанела јој тешке телесне повреде, након чега се удаљила.

Стефановић је нагласио да је брзом реакцијом и интервенцијом других колега из Министарства унутрашњих послова починилац приведен и предат надлежном тужиоцу, а Маринковићева превезена у Клинички центар Војводине.

"Министарство унутрашњих послова пружа пуну подршку Марији Маринковић која је задобила тешке телесне повреде и тражи оштру и снажну реакцију правосудних органа који морају да пошаљу поруку да су напади на полицајце нешто што наше друштво не толерише", нагласио је Стефановић.

Сматра да држава мора да заштити мајку, жену, полицијску службеницу која је ризиковала свој живот да би грађани били безбедни и заштићени.

"Уместо ње данас је то могао да буде било који други грађанин", рекао је Стефановић који је похвалио полицајце на брзом и ефикасном реаговању и привођењу починиоца.

"Србија мора да пружи јасну и одлучну подршку полицајцима. Свима онима који мисле да могу бахато да се понашају на улицама Србије морамо да покажемо да то не могу да чине", рекао је Стефановић.

Захвалио је свима који су пружили подршку Министарству унутрашњих послова и повређеној полицајки.

"Та врста сарадње друштва, грађана и полиције је добра и показује да хоћемо као земља да будемо што безбеднији. Наша је обавеза да као друштво пошаљемо јасну поруку свим изгредницима и криминалцима да неће моћи да се понашају како желе на улицама Србије", закључио је Стефановић.

Државна секретарка Министарства унутрашњих послова Дијана Хркаловић и начелник Полицијске управе у Новом Саду Милорад Шушњић обишли су у Клиничком центру Војводине тешко повређену полицијску службеницу Марију Маринковићу, коју је данас приликом обављања дужности претукао К. П. (25).

"Данашњи напад на полицијску службеницу Марију Маринковић у Новом Саду ужасан је пример још једног у низу напада на полицајце, и то на дужности, који часно и професионално обављају свој посао и штите све грађане Србије" рекла је Хркаловићева, саопштено је из МУП-а.

Истакла је да припадници Министарства унутрашњих послова свакодневно ризикују своје животе како би грађани били безбедни и да су неретко и сами мета напада разних лица из криминогене средине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво