Влада Србије јасно опредељена да побољша положај Рома

Потпредседница Владе Зорана Михајловић је, у разговору са новоизабраним председником Националног савета ромске националне мањине Тефиком Рамадановићем и његовим сарадницима, истакла да је Влада Србије јасно опредељена да побољша положај ромске заједнице у Србији и да конкретним пројектима допринесе њиховој већој укључености у друштво.

Зорана Михајловић је са представницима ромског националног савета разговарала о наставку сарадње у циљу унапређења положаја Рома и Ромкиња у Србији.

"Поред Националне стратегије и акционог плана који смо усвојили и које реализујемо, кроз ИПА програм вредан девет милиона евра крећемо у реализацију пројекта за унапређење инфраструктуре и услова становања у 13 локалних самоуправа. Заједно са ресорним министарствима помоћи ћемо да се већи број ромске омладине уписује на факултете, запошљава и има боље услове здравствене и социјалне заштите", изјавила је Михајловићева, саопштено је из њеног кабинета.

Михајловићева, која председава владиним Координационом телом за социјално укључивање Рома и Ромкиња, истакла је да очекује да ће са новим руководством Националног савета остварити добру сарадњу.

"Наш задатак је да заједнички, координисано радимо како би постигли најбоље могуће резултате. Од вас као званичног партнера очекујем да нас правовремено информишете о свим активностима и евентуалним проблемима, како би као држава могли да реагујемо и помогнемо", рекла је Михајловићева.

Представници ромског националног савета истакли су задовољство због тога што је на челу Координационог тела потпредседница Владе рекавши да очекују много бољу сарадњу са новоизабраним руководством савета.

"Србија чини видљиве напоре да побољша положај ромске заједнице. На том путу желимо да вам будемо партнери и да заједно радимо на бољим условима живота Рома и Ромкиња, пре свега у области образовања, запошљавања и становања", рекао је Рамадановић.

Михајловићева ће сутра у Клубу посланика отворити семинар о социјалном укључивању Рома и Ромкиња.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи