Ребић: Снажно одговорити на тероризам и организовани криминал

Тероризам и организовани криминал представљају озбиљну претњу по сигурност свих грађана и одговор на те безбедносне изазове мора бити снажан, како на националном, тако и на глобалном нивоу, пре свега кроз узајамну помоћ и сарадњу, поручио је у Бечу директор полиције Владимир Ребић.

Владимир Ребић је пренео да је на заједничком састанку Савета ОЕБС-а и Форума за безбедносну сарадњу те организације, којим председава Србија, оцењено да миграције и проблематика која их прати, попут тероризма, кријумчарења људи и организованог криминала представљају глобални проблем.

"Чврста сарадња и благовремена размена информација веома су важни за супростављање свим безбедносним изазовима. Сви надлежни органи Републике Србије биће спремни да се активно укључе и дају пун допринос решавању мигрантске кризе", истакао је Ребић.

Говорећи о проблематици ирегуларних миграција, Ребић је навео да је од почетка године до данас на територији Србије откривено 5.778 миграната, од којих је 4.756 изразило намеру за тражењем азила, док је против 1.022 особе поднета прекршајна пријава за недозвољен прелазак државне границе.

Директор полиције је навео и да су заједничке снаге полиције и војске, које су ангажоване на заштити граница Србије према Македонији и Бугарској, од формирања спречиле око 22.000 особа да уђу на територију Србије.

"Циљ наше земље је да ојачамо своје националне безбедносне капацитете и унапредимо сарадњу и размену информација са другим земљама. Република Србија спремна је да активно учествује и пружи пун допинос сарадњи у области борбе против ирегуларних миграција", поручио је Ребић, саопштио је МУП.

Додао је да је српска полиција на том пољу пружала подршку другим полицијама у региону и као пример навео упућивање наших полицијских службеника на македонско-грчку границу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво