Генерална проба вежбе "Слобода 2017"

На аеродрому Батајница изведена је генерална проба вежбе "Слобода 2017", која ће у петак од 12 часова бити одржана поводом обележавања ослобођења Београда у Другом светском рату. Директан пренос на Првом програму РТС-а.

 

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић присуствовали су генералној проби на батајничком аеродрому.

На вежби "Слобода 2017" премијерно ће бити приказано шест "мигова 29" који су недавно допремљени из Русије и који ће заједно са четири "мига 29" српског војног ваздухопловства бити ремонтовани и модернизовани.

Први пут ће бити приказан концепт 1.500 војника најсавременије опремљених и обучених за брза дејства, као и нови производи одбрамбене индустрије Србије.

Начелник генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић каже за РТС да је вежба прилика да грађани виде колико је и како оспособљавана војска која може брзо интервенисати и спречити свака изненађења.

"Важно је напоменути да смо коначно успели да сачувамо способност једног од наших ударних видова ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране. Надам се да никоме више неће пасти на памет да на било који начин успорава развој Војске Србије и достизање њене способност за одговор на све претње и ризике по безбедност Републике Србије", навео је Диковић.

На вежби ће учествовати тридесетак авиона Војске Србије и руска акро-група "Стрижи", која је јуче слетела у Београд.

На аеродром Батајница грађани ће моћи да уђу на три капије у петак од 9 до 11 часова.

Саобраћај ће бити затворен, а до аеродрома грађани ће моћи да дођу аутобусима из Батајнице и Пазове.

Пренос вежбе "Слобода 2017" на РТС-у у петак од 12 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво