Антифашисти: Зашто власти не реагују на Амфилохијеву мржњу према женама

Савез антифашиста Војводине поставио је властима у Србији питање да ли "из страха или из прећутног слагања не реагују на говор мржње митрополита Српске православне цркве Амфилохија о женама".

"Да ли је то страх или прећутно слагање са таквим ставовима? Да ли ће сведржитељ политичког живота у Срба исто тако енергично и фуриозно реаговати на ове, благо је речено, непримерене ставове", упитао је председник Савеза антифашиста Војводине Душко Радосављевић.

Амфилохије је недавно изјавио да Српкиње "у својим утробама побију за једну годину више деце него што су побили Мусолини и Хитлер и Броз и ови који су овде на Косову и Метохији".

Душко Радосављевић је поставио питање председници Владе Србије Ани Брнабић колико дуго ће толерисати примитивизам, мржњу, шовинизам, мизогинију и нападе на "другост".

"Колико дуго ћемо трпети иживљавања над женама, које по мрачним умовима нису 'власне' одлучивати било о чему, посебно о своме статусу, животу и најважније, о своме телу? Питамо надлежне, посебно председницу владе, докле ћете то толерисати?", навео је Радосављевић.

Он је рекао да је јако тешко живети у држави која не води рачуна о елементарној егзистенцији својих грађана и грађанки.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво