"Прикупићемо потписе за увођење доживотне робије, остало је на посланицима"

Представник Фондације "Тијана Јурић" Игор Јурић каже за РТС да треба прикупити 500.000 потписа за измену Кривичног закона, односно увођење доживотне робије, али да је интресовање људи много веће. Фондација је настала да ради на превенцији, не бавимо се репресијом, али морамо да урадимо нешто да силоватеље и убице деце одстранимо из друштва, каже Игор Јурић.

Игор Јурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да су се људи самоиницијативно окупили да помогну у прикупљању потписа за измену Кривичног закона, то јест увођење доживотне робије за убице и силоватеље деце, малолетника и бременитих жена.

"Могло је и једноставније и наш први контакт у Скупштини указивао ми је да ће све ићи много лакше, али сам био спреман и на ову тежу опцију, која је за нас ипак боља", каже отац Тијане Јурић и представник Фондације.

Игор Јурић каже да треба прикупити 500.000 потписа али да је интересовање много веће.

"Када сам први пут изјавио цифру, сви су ме питали да ли сам нормалан али ја сам оптимиста. Интересовање је много веће, да имамо капацитета прикупили бисмо два милиона потписа, али ћу се задовољити и са 500.000", истиче Јурић.

Додаје да се више од 1.000 мајки јавило са жељом да саме прикупљају потписе.

"Пре покретања иницијативе разговарали смо са Министарством правде и чињеница је да је оно желело да покрене нешто овако, жеља је постојала. Не знам зашто људи који воде нашу земљу не размишљају о томе, водећа смо земља у региону по смртности деце. Да ли администрација није спремна да се суочи са тим проблемом, не знам", објашњава Јурић.

Додаје да је за Фондацију "Тијана Јурић" суштинска разлика између 40 година затвора и доживотне робије.

"Ако се сутра усвоји овај предлог који смо предложили, то је за нас веома важно. Имали смо недавно у Нишу случај када је помилован човек који је силовао две девојчице. Фондација је настала да ради на превенцији, не бавимо се репресијом, али морамо да урадимо нешто да те људе одстранимо из друштва", напомиње Јурић.

Каже да ће испунити оно што је његова обавеза а да је остало на Скупштини Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи