Део радника "Тигра" добровољно одлази уз социјални програм

Од укупно 1.387 радника компаније "Тигар" њих 217 прихватило је добровољни одлазак из те компаније, уз социјални програм за чију реализацију је држава издвојила близу 142 милиона динара.

Према речима генералног директора компаније "Тигар" Владимира Илића у сарадњи са надлежним органима Србије завршен је социјални програм за 217 запослених чија исплата почиње ове недеље, наведено је у саопштењу те компаније.

"Ово смањење броја запослених ће значајно утицати на ликвидност свих ентитета у оквиру компаније 'Тигар' из Пирота јер ће доћи до смањења трошкова зарада и накнада на зараде на месечном нивоу од око 12 милиона динара", рекао је Илић.

Он је као посебно важно истакао да спровођење социјалног програма не утиче негативно на производни процес јер се водило рачуна да смањење броја запослених буде из непроизводног дела компаније. 

Смањење броја запослених ради довођења на оптималан број потребан за неометан процес производње и повећање продуктивности рада представља још једну меру новог руководства компаније "Тигар" у циљу унапређења ефикасности пословања и довођења те компаније у положај да својим купцима настави да испоручује производе високог квалитета, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво