Асоцијација медија повлачи своју представницу у радној групи за медијску стратегију

Управни одбор Асоцијације медија повукао је своју представницу из Радне групе за израду Медијске стратегије до 2023. године и овластио извршну директорку Далилу Љубичић да оставку на чланство у Радној групи поднесе министру културе и информисања Владану Вукосављевићу, који је у августу ове године решењем именовао у њен састав.

Интегрални текст саопштења Управног одбора гласи: "Управни одбор Асоцијације медија одлучио је да повуче своју представницу из Радне групе за израду Радне верзије Стратегије система јавног информисања у Републици Србији до 2023. године и овластио извршну директорку Далилу Љубичић да оставку на чланство у Радној групи поднесе министру културе и информисања Владану Вукосављевићу, који је у августу ове године решењем именовао у њен састав.

Управни одбор Асоцијације медија усвојио је извештај своје представнице о раду Радне групе у којем се констатује да Радна група, до истека рока за израду Радне верзије Стратегије, није завршила ни анализу стања јавног информисања у Србији.

У међувремену су наступиле околности које су утицале на урушавање кредибилитета Радне групе, оценио је Управни одбор Асоцијације медија, који сматра да је именовањем новог државног секретара за информисање, усред рада Радне групе, доведен у питање и њен легитимитет.

Према ставу Управног одбора, методологија је од почетка била погрешна, а досадашњи начин израде овако важног документа неефикасан, на шта је Асоцијација медија више пута указивала.

Асоцијација медија предлаже министру Вукосављевићу да распусти Радну групу, именује нову и промени методологију, како би овај захтеван посао могао да буде завршен у разумном року.

Асоцијација медија је и даље спремна да максимално допринесе изради нове Стратегије система јавног информисања у Републици Србији до 2023. године".

број коментара 0 пошаљи коментар