Донација немачке амбасаде за Дечју клинику у Тиршовој

Амбасада Немачке у Србији донирала је Одељењу нефрологије Универзитетске дечје клинике у Тиршовој седам нових инфузионих пумпи, чија је вредност више од 10.000 евра.

Амбасадор Немачке у Србији Алекс Дитман, који је обишао Одељење за нефрологију у Тиршовој, изразио је задовољство што је амбасада имала могућност да помогне тој болници кроз пројекат реализован у сарадњи са организацијом "Help - Hilfe zur Selbsthilfe".

"Драго нам је што смо на овај начин дали скроман допринос да олакшамо живот болесној деци, а лекарима и медицинском особљу рад са пацијентима", рекао је Дитман.

Амбасадор је додао да се слични донаторски пројекти спроводе у целој Србији и да све институције на интернет страници немачке амбасаде могу да поднесу пријаву за донацију.

Директор Универзитетске дечје клинике Зоран Радојичић рекао је да је донација немачке амбасаде веома значајна за Одељење нефрологије јер је, како каже, повећала квалитет и прецизност рада медицинског особља и омогућила већи терапијски успех.

"Немамо довољно инфузионих пумпи и ово је један корак да достигнемо потребан број. Пумпе прецизније дају дозу лека сваком пацијенту уместо да се терапија мери и даје шприцем", рекао је Радојичић.

Захвалио је немачком амбасадору на донацији и на томе што је издвојио време да посети малишане с којима је, како је рекао, саосећајно и пријатно разговарао.

Дитману је у знак захвалности уручен пригодан поклон који су припремили пацијенти уз помоћ медицинског особља.

На Одељењу нефрологије у Тиршовој лече се и испитују пацијенти са акутним и хроничним болестима бубрега, артеријском хипертензијом, поремећајима мокрења, нефролитијазом, као и они који примају перитонеумску дијализу.

На овом одељењу годишње се збрине око 760 пацијената.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво