Ружић: Одржива политика унапређења положаја националних мањина

Ресорно министарство је отворено за све националне савете и Влада Србије спроводи јасну и одрживу политику унапређења положаја свих националних мањина, поручио је министар локалне управе и државне самоуправе Бранко Ружић на састанку са представницима Националног савета влашке националне мањине.

Како се наводи у саопштењу министарства, на састанку је било речи о положају влашке националне мањине у Србији и стандардизацији влашког језика, а Ружић је подсетио да је рад на изменама и допунама Закона о заштити права и слобода националних мањина и Закона о националним саветима националних мањина у завршној фази.

Министар је изразио очекивање да ће решења која ће ти закони садржати допринети унапређењу остваривања права и слобода националних мањина.

Ружић је подсетио да су "након 15 година" створени услови за доделу средстава из Буџетског фонда за националне мањине, те да је јавни конкурс отворен до 20. октобра.

Он је посебно истакао да свака национална мањина у Србији има право на слободно изражавање националне припадности и да се државни органи неће мешати у питања идентитета националних мањина.

Председник националног савета Радиша Драгојевић је истакао потребу за већом финансијском подршком за рад Националног савета за потребе обезбеђивања културних догађаја, медија и информисања на влашком говору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи