Још 10 нових аутобуса на улицама Београда

Нових 10 зглобних аутобуса од данас ће превозити путнике у Београду. Нови аутобуси су нископодни, имају седишта за особе са инвалидитетом, бесплатни бежични интернет и видео надзор. Градска власт је показала да кроз консолидацију јавних финансија може да издвоји новац за 95 нових аутобуса, рекао је Синиша Мали.

Примопредаји возила испред Старог двора присуствовао је градоначелник Београда Синиша Мали, који је истакао да је нових 10 "Икарбусових" аутобуса последњи део контингнета од 30 аутобуса, који су за ГСП набављени у последња два месеца.

Укупно је за три године набављено 95 аутобуса, подвукао је Мали.

"Овим смо испунили план за ову годину и то је део обнове возног парка ГСП", рекао је Мали новинарима.

Градоначелник је додао да се праве планови за ГСП за следећу годину.

"Видећемо у наредних пар недеља колико аутобуса и како ћемо обнављати возни парк 2018. године. Радимо на финансијској конструкцији и очекујем доста добре и повољне вести за грађане Београда", рекао је Мали.

Градска власт је, каже, показала да кроз консолидацију јавних финансија може да издвоји новац за 95 нових аутобуса.

"Тај тежи део је иза нас, сада имамо простора и треба да будемо још агресивнији кад је реч о куповини већег броја аутобуса како бисмо у што краћем року потпуно обновили возни парк ГСП", истакао је градоначелник.

Он је подсетио да је ове године за ГСП купљено и десет нових сервисних возила за брже поправке аутобуса, тролејбуса и трамваја, 12 школских аутобуса и, по први пут после 40 година, два возила за ватрогасну службу ГСП-а.

Обновљен је и Диспечарски центар ГСП-а, као и погон Централа, док је у току реконструкција погона Космај, додао је Мали и најавио у наредних месец и по дана набавку униформи за возаче.

"Желимо да сваки возач има лепу, посебну уноформу, то доприноси слици града и нашег јавног превоза, а и то је обећање које смо дали и синдикатима и које ћемо испунити", закључио је Мали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се