Универзитет у Новом Саду на Шангајској листи

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду први пут се појављује на Шангајској ранг листи и налази се међу 300 најбољих у свету у области спорта - рангиран је између 201. и 300. места, саопштио је Универзитет.

Шангајска ранг листа једна је од пет најзначајнијих листа за рангирање универзитета у свету, поред Times Higher Education листе (Велика Британија), QS ранг листе (Велика Британија), Лајден ранг листе (Холандија) и Webometrics листе (Шпанија).

Критеријуми који се узимају у обзир приликом рангирања универзитета на Шангајској ранг листи у области спорта су број и квалитет научних радова, као и број научних радова написаних у сарадњи са иностраним универзитетима.

Универзитет у Новом Саду рангиран је на Шангајској ранг листи међу 150 најбољих универзитета у области прехрамбених технологија и међу 500 најбољих универзитета у области математике.

Такође, Универзитет у Новом Саду се ове године први пут појављује на QS ранг листи и то међу 300 најбољих универзитета у области пољопривреде и шумарства, пошто је рангиран између 251. и 300. места.

Универзитет у Новом Саду у мају 2017. године рангиран је на Лајден ранг листи, и то на 721. месту, што је за 35 места бољи резултат у односу на претходну годину, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво