Бројна српска делегација на фестивалу омладине у Сочију

У Сочију је отворен деветнаести светски фестивал омладине и спорта, који је окупио више од 20.000 учесника из 150 земаља: најуспешније научнике, уметнике, спортисте, студенте, политикологе. Међу њима је и делегација наше земље, која у граду на обали Црног мора, демонстрира међународну солидарност, борбу за мир и правду.

Пре три године, у Сочију су одржане Зимске олимпијске игре, а сада је овај чувени туристички центар домаћин фестивала младих.

Највећа светска омладинска смотра отворена је под куполом хале Бољшој, да промовише пријатељство и мир, и како се очекује, буде нови импулс развоју међународне омладинске сарадње. За симбол фестивала, изабрана је камилица и све је у њеним топлим и веселим бојама.

Наредних седам дана, млади из читавог света ће се дружити, дебатовати о питањима важним за њихову будућност, а ово ће бити и прилика да свака делегација представи стваралачка и научна достигнућа своје земље. Српску делегацију, чини више од 200 младих, из свих крајева земље.

"Наша делегација је састављена од најбољих младих људи из Србије, добрих студената, свршених академаца, има ту и стручњака из различитих области, као и уметника, певача, народне музике, етно музике и тако даље, тако да мислим да је то један фин начин да представимо нашу културу овде у Русији", поручује Предраг Прокопић, шеф српске делегације младих.

Светски фестивал омладине и студената има традицију дугу 69 година. Организатор фестивала је Светска федерација демократске омладине, одржава се сваке три до четири године, а овај у Сочију, биће трећи, одржан у Русији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи