Ђорђевић положио венце на споменик палим борцима у Трстенику

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом Дана ослобођења и Дана општине Трстеник, положио је венце на Споменик палим борцима у ослободилачким ратовима и настрадалима у НАТО-агресији 1999. у Трстенику.

Полагању венаца присуствовали су и државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић, представници општине Трстеник, представници Министарства пољопривреде, Савеза бораца и руског удружења, саопштило је Министарство одбране.

Венце су положиле и породице жртава, палих бораца, делегације из Русије, Републике Српске, представници Савеза бораца и представници општине Трстеник.

Ђорђевић је истакао да српски грађани имају право да буду поносни због тога што су им хероји којима се одаје почаст обезбедили слободу.

Министар Ђорђевић, присуствовао је свечаној седници општине Трстеник, као и свечаној Академији, а дочекали су га председник општине Трстеник Александар Ћирић и председник Скупштине општине Трстеник Герсим Атанасковић, који су му захвалили на доласку.

Ђорђевић је честитао грађанима општине Трстеник њихов дан, захвалио је на позиву и поручио да му је изузетно драго што је у њиховом граду.

Дани ослобођења Трстеника обележавају се 15. октобра - Дан ослобођења града од фашистичке окупације 1944. године и 17. октобра - Дан ослобођења града од Аустроугарске окупације 1918. gодине.

Александар Ћирић, председник општине Трстеник рекао је за Танјуг да је Дан општине био добра прилика да се помену најбитнији пројекти општине.

"Изградили смо неколико километара путева, реновирали најважније саобраћајнице, обновили школе и дворишта, спортске терене. Урадили смо пуно тога на поправљању имиџа Трстеника, а то је резултирало разговорима са врло озбиљним инвеститорима, који ће отварати нове фабрике и упослити наше суграђане", рекао је Ћирић.

Он је напоменуо да је ове године дошао велики број званица из Русије, али и из осталих братских градова Трстеника, што значи да је према његовом речима, овај град на добром путу у будућности.

"Последњих годину дана знатно се поправила слика Трстеника. Није још то како треба, и знамо да морамо још пуно да радимо како би овом граду вратили сјај који је некада имао. Зато се трудимо да сваког дана нешто унапредимо, како би обезбедили бољи живот нашим суграђанима", казао је председник општине Трстеник.

Свечаности у Дому културе у Трстенику, данас је присуствовао и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво