Додељене повеље "Витез фест 2017" и витешки мачеви

У Старом двору је одржана свечаност на којој су додељене повеље "Витез фест 2017" и уручено пет витешких мачева "Златни витез - Стефан Деспот".

Међу добитницима витешког мача је и амерички глумац Стивен Сигал у чије име је мач примио Симон Де Карић.

На свечаности, у оквиру које је приређен пригодан културно-уметнички програм, витешки мач добио је и Богољуб Карић, а у његово име мач је примила његова супруга Миланка Карић.

"Бити витез краљевског реда је велика част", рекла је она и у име свог супруга и породице Карић захвалила на том признању.

"Заиста не знам колико Србија зна, али претпостављам да зна колико се ми трудимо и бавимо тиме да очувамо српску традицију и културну баштину. У томе истрајавамо већ 35 година, преко фондација, а као породица још више", истакла је Миланка Карић на свечаности у организацији Краљевског реда витезова.

Витешки мач добио је и патријрх српски Иринеј у чије име је мач примио протојереј-ставрофор Бранко Топаловић, а преостала два витешка мача добили су Град Београд и компанија "Телеком Србија".

Након свечаности, одржан је коктел на коме су повеље "Витез фест 2017" додељене истакнутним спонзорима, покровитељима, медијима, волонтерима, уметницима и витешким удружењима који су учествовали на том фестивалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво