Ана Брнабић о медијима

Премијерка Ана Брнабић изјавила је да не види мањак слободе медија у Србији и поновила своју ранију оцену да постоје медији који "пуно подржавају" владу и медији који су "јако и необјективно критични" према влади, а да је мало оних који су избалансирани.

"То је мој лични утисак. Не бих се мешала у рад медија. Мени је океј и овако и онако, не бих рекла да је неко крив и одговоран, потпуно ми је океј да свако у Србији мисли како год хоће и извештава како год хоће... У том смислу, не видим зашто је то изазвало толику полемику", навела је Брнабићева данас на прес конференцији у Крушевцу.

О томе, како је навела, прича и са људима из Европске комисије и Европског парламента, то је било и на дебати у ЕП, а разговарала је, каже, и са (високим званичником ЕУ) Кристијаном Данијелсоном и поручује да, искрено, покушава да разуме како се тај "мањак слободе медија" у Србији манифестује.

То је био њен одговор на питање да појасни изјаву коју је дала у Бриселу да у Србији нема или има јако мало објективног новинарства.

На констатацију да је улога медија да критикују рад владе, она је додала да није ни рекла да неко не треба да критикује.

"Мени је то супер. Нисам рекла 'немојте да критикујете', али, то је мој утисак – има оваквих, има онаквих и балансираних, то је све", поновила је премијерка.

Подвукла је да сваки дан види коментаре о активностима владе, министара, председника Србије, кадровским решењима и да о свему може слободно да се каже било шта и да се упути критика.

"То видим сваки дан и не видим тај проблем и спремна сам да седнем са вама да пробам да га разумем", рекла је председница владе.

Упитана да ли саопштења у којима се новинари који објаве нешто о министрима називају наркоманима види као притисак, Брнабићева је одречно одговорила, наводећи да то разуме као полемику у друштву.

"Разумела бих као притисак да вас неко позове да каже да нешто не смете да објавите или емитујете или како да извештавате или размишљате. Све остало разумем као динамику", закључила је Брнабићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара