Изградња индустријског парка почиње следеће године

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић очекује да ће изградња индустријског парка у Београду почети следеће године.

Подсетио је да су одлуку о изградњи тог парка донели заједно председник Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг.

"Индустријски парк у Београду ће се простирати на 320 хектара земље лево од Пупиновог моста у Борчи. То ће бити најсавремени индустријски парк у Југоисточној Европи", рекао је Поповић у Крушевцу на представљању 100 дана рада Владе Србије.

Он је нагласио да се очекује да ће у парку бити више од 1.000 високотехнолошких компанија, да ће се директно отворити око 10.000 радних места и индиректно више од 30.000 до 40.000 радних места.

"Очекујемо да ћемо комерцијални део завршити у овој години, тако да би изградња могла да почне следеће године", закључио је министар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво