Безбедна дечја седишта у возилима ГСП-а

Сигурносна дечја седишта уграђена у аутобус ГСП-а представљена су испред Старог двора. Градоначелник Синиша Мали је рекао да је то новина у овом делу Европе, која ће допринети већој безбедности деце у возилима ГСП-а.

Реч је о посебним седиштима са појасевима која су намењена деци до 12 година, рекао је Синиша Мали новинарима.

"Ово је само први корак, експеримент. Ако се ово покаже као корисно и добро ми ћемо од наредне године свако ново возило ГСП-а опремити оваквим седиштима", рекао је Мали.

Он је подсетио да се сутра обележава велики јубилеј, 125 година постојања ГСП "Београд".

"То предузеће је прошло много тога за више од век постојања, од коњских запрега до данашњих сигурносних седишта за децу. На овај начин показујемо да не само Град већ и ГСП 'Београд' имају висок степен друштвене одговорности", рекао је Мали.

Директор ГСП "Београд" Жељко Милковић се захвалио Граду Београду и Агенцији за безбедност саобраћаја на подршци да се овај пројекат реализује.

"Ово је веома велики и значајан пројекат, можда и значајнији од електробуса. Ово је нешто што је, по мом мишљењу, фантастично за град Београд јер подиже безбедност на један завидан и много виши ниво него што је то био до сада", додао је Милковић.

Вршилац дужности директора Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић је изнела податак да годишње у свету у саобраћајним несрећама живот изгуби око милион и по људи.

"Због тих застрашујуцих бројки, повећање безбедности у саобраћају је глобални изазов. Београд је први град у овом делу Европе који путницима у јавном градском превозу даје могућност да родитељи безбедније превозе децу, а то говори о томе колико Град и ЈКП ГСП 'Београд' брину о безбедности грађана", рекла је Милошевићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара