Кркобабић: Историјски дан за задругарство у Србији

Министар без портфеља, задужен за регионални развој и рад јавних предузећа Милан Кркобабић, саопштио је да је данас заживео пројекат "500 задруга у 500 села".

У писаној изјави достављеној медијима, Кркобабић је оценио да је "данас историјски дан за српско задругарство".

Отварајући новосновану задругу "Заплањски засад" у Гаџином Хану, једне од првих којима су пре два месеца додељена бесповратна средства Србије намењена задругама, Кркобабић је подсетио да су та средства додељена у оквиру Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја Србије.

Средства су, рекао је, додељена кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за оснивање нових задруга и инвестиционе пројекте постојећих задруга у 2017. години, нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком и Пчињском управном округу.

"Успели смо за кратко време, са релативно малим средствима, до 50.000 евра, заједничким снагама да обезбедимо све што је потребно за покретање једне нове али специјализоване задруге и тако свим задругарима дамо позитиван пример. Сваки уложени динар добијен из пројекта за ову намену се може овде практично видети, у опреми и механизацији", рекао је министар и исказао своје задовољство видљивим практичним резултатима ове инвестиције.

Министар је истакао и велики допринос локалне самоуправе у пројекту, која је у овом конкретном случају дала један објекат који је кречењем и ситним улагањима доведен у функцију и представља, осим простора за мали погон производње и место окупљања задругара.

"Кључна ствар је да је враћено поверење међу комшијама и у локалну заједницу, а држава Србија је решена да враћање живота на село помогне конкретним средствима", рекао је Кркобабић.

Иначе, Кркобабићу је данас на свечаној седници Скупштине општине Гаџин Хан уручена Повеља, најзначајније признање које ова општина додељује.

Гаџин Хан је једна од најнеразвијенијих општина у Србији са изразито јаким миграционим кретањима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво