Другарство нема цену – мали Лозничани прикупљају помоћ за лечење другарице

Да деца могу бити велики људи показали су ученици Основних школа из три села у општини Мали Зворник. У жељи да помогну својој болесној другарици, ђаци су самоиницијативно организаволи више хуманатирних акција и тако прикупили део новца неопходног за лечење.

Како би помогле својој болесној другарици, сестре Ивана и Тијана, иако и саме тешко живе, продале су своје омиљене играчке.

"Мени и мојој сестри није било тешко да се одвојимо од играчака јер играчке ништа не вреде ако не можемо да их поделимо са нашом другарицом", наводи Ивана Вучетић.

Њихови другари из суседног села новац су прикупљали куцајући на врата комшијама, и продавајући лимунаду и колаче на одмору између часова.

"Кад сам чуо који је проблем, идеја ми је синула да можемо било како да помогнемо, па смо ја и моја другарица Анђела кренули и прикупљали новац", прича Филип Лукић.

Лука Петровић наводи да су се организовали ако што су лимунаду правиле девојчице, а колаче маме које су они продавали.

За неколико дана ђаци су прикупили око 30.000 динара, што је Анђели и њеним родитељима довољно да купе терапију за месец дана.

"Наша деца нису остала слепа на невоље своје другарице и решили су да помогну, ови старији ученици самоиницијативно ови млађи су се одазвали када смо направили хуманитарну продајну акцију и одрекли су се својих играчака, свог прибора, чак су и сами правили експонате", објашњава учитељ Предраг Спасојевић.

Мештани села у малозворничкој општини су скромни људи, са ниским примањима, али спремни да помогну колико могу.

"Драго ми је што имамо такве мале људе, а заправо велике људе по својим делима јер они тако мали размишљају о неком другоме и одвоје од себе да би другоме дали, некоме коме је то потребније", наводи наставница српског језика Ивана Ивановић.

Најважнију лекцију у животу, они су већ научили, а то је да буду добри људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво