Радомировић: Новинари нису машине

Председник Удружења новинара Србије Владимир Радомировић поручио је председници Владе Србије Ани Брнабић да новинари нису машине и да зато нема објективног новинарства, али да има поштеног новинарства.

"Ја бих се сложио да нема објективног новинарства, али само зато што новинари нису машине и не могу бити објективни, али не бих се сложио да нема поштеног новинарства у Србији", рекао је Радомировић агенцији Бета.

Он је навео да забрињава једна претходна изјава премијерке када је рекла да прати само клипинг, дакле само исечке из медија и новина и поручио јој да би много боље било да чита новине и прати медије много озбиљније, као и да би било много боље да обрати пажњу и на медије који некритички хвале Владу Србије.

"Такви медији који без основа хвале извршну власт не чине услугу ни председнику Владе ни министрима и то би наша извршна власт морала да разуме. Много су за једно демократско друштво битнији медији који чињеницама и аргументовано критикују потезе власти, јер само у таквој атмосфери у којој извршна власт подржава критичко на чињеницама засновано новинарство може бити одговорности и бољег друштва", рекао је Радомировић.

Он је навео и да не би смело да се дешава да политичке странке и представници власти вређају новинаре, већ да би морали да разумеју да имају обавезу према јавности да одговоре на питања које новинари у име те јавности постављајају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво