Повреде због селфија и у Србији

Због повреда приликом прављења селфија све је више пацијената у Ургентном центру, али и у Универзитетској дечјој клиници. Појединци праве фотографије тамо где други не смеју и тада настају повреде, кажу у Тиршовој.

У свету на хиљаде људи годишње страда приликом покушаја да направи што атрактивнију селфи фотографију. Због тога су својевремено у Русији уведена строга правила и забране приликом фотографисања.

Повреде због фотографисања бележе се и у Србији. Упозорења стижу како из Ургентног центра, тако и из Дечје клинике у Тиршовој.

Др Иван Ракић са Одељења пластичне и реконструктивне хирургије клинике у Тиршовој рекао je за РТС да су имали случај пацијента који је био тешко повређен.

"Пацијент је покушао да направи селфи са врха воза, али није знао да ће налетети у поље високог напона, где је задобио тешке опекотине. Три месеца смо га лечили", рекао је Ракић.

Истиче да технологија има својих предности, али да треба бити пажљив при њеној употреби.

"Овакве ситуације се дешавају када се технологија да детету, које мање зна о опасностима. Мобилни телефони се користе у саобраћају, као и слушалице. Фотографишу се где други не смеју, а то су обично места која су врло опасна, и тада се повреде дешавају", истакао је Ракић.

Наводи и примере повреда код деце насталих када су родитељи хтели да их фотографишу саме на столу, са кућним љубимцем.

"Не постоји безбедно место на свету ако сами не водите рачуна", закључио је др Ракић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво