Уговор о пословној сарадњи МУП-а и Полицијске академије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одржао је на Криминалистичко-полицијској академији уводно предавање студентима прве године те високошколске установе и са в. д. декана Гораном Бошковићем потписао Уговор о пословној сарадњи који ће омогућити запошљавање најбољих студената у Министарству унутрашњих послова.

"Данас смо имали лепу прилику да сачекамо нову генерацију студената Криминалистичко-полицијске академије. Кроз разговор са овим младим људима могао сам да закључим да имају јасну представу о значају безбедности и о томе колико је важно да буду добри студенти и да касније своје знање употребе у МУП-у за добробит наших грађана", рекао је Стефановић.

Министар је пружио пуну подршку наставном кадру ове вискошколске институције у предузимању активности које за циљ имају подизање нивоа полицијског образовања, наводи се у саопштењу МУП-а.

"Желим да од ових младих људи добијемо најбољи могући квалитет. Полицајце који ће фактички бити окосница у раду полиције и који ће омогућити да се грађани свакодневно осећају безбедно и да знају да захваљујући знању, раду и способностима ових младих људи живе у сигурној и стабилној земљи", рекао је Стефановић.

Говорећи о потписаном Уговору о пословној сарадњи, Стефановић је истакао да ће тај документ омогућити даље унапређење сарадње између Министарства и КПА, као и запошљавање младих људи који заврше ову високошколску установу у МУП.

"У оквиру система каријерног напредовања, увек ћемо предност, као што смо то радили и претходне три године, давати студентима Криминалистичко-полицијске академије. Потписани уговор омогућиће да студенти ове високошколске установе буду први, међу једнакима, који ће имати прилике да се запосле у Министарству", рекао је Стефановић и додао да ће већ ове недеље 150 младих људи, који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, добити посао.

"Безбедност почива на људима" 

Министар Стефановић је бруцошима одржао уводно предавање на тему "Безбедносни изазови у Републици Србији и региону и савремени изазови данашњице".

Стефановић је студентима поручио да безбедност почива на људима и квалитетном кадру.

"Од ове институције очекујем да створи кадар који ће не само у Министарству унутрашњих послова, већ и у другим безбедносним службама Републике Србије, успети да пружи одговор на све безбедносне изазове", рекао је Стефановић.

У интерактивном разговору са студентима, министар је као највеће безбедносне изазове издвојио организовани криминал, наркотрафикинг, високотехнолошки криминал и претње тероризама.

Стефановић је нагласио да на територији Републике Србије не постоји ниједна озбиљна организована криминална група која може драматично да угрози безбедност наше земље.

"Припадници из криминалистичке полиције и подручних полицијских управа у сарадњи са надлежним тужилаштвима, у последњих неколико година у добрим и успешним акцијама разоткрили су већи број криминалних група, открили већи број лабораторија за производњу марихуане, прву лабораторију екстазија", рекао је Стефановић.

Вршилац дужности декана Криминалистичко-полицијске академије Горан Бошковић истакао је да та вискошколска установа кроз све активности које предузима тежи развоју и унапређењу полицијске професије.

"Знање се усваја кроз образовни процес, а наш задатак је да образујемо нове генерације полицијских службеника. Полицијско образовање је у сталном процесу иновације и ми тежимо ка томе да га стално унапређујемо", рекао је Бошковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво