Годишњица убиства новинара Милана Жегарца

Удружење новинара Србије (УНС) саопштило је да се навршава 26 година од убиства новинара "Вечерњих новости" Милана Жегарца (44), који је убијен у Вуковару.

Истражујући за "Досије о убијеним и несталим новинарима", УНС је сазнао да је Жегарац убијен на углу Трпињске цесте и Херцеговачке улице.

Његово тело, дан после убиства, успео је да извуче војник ЈНА на редовном одслужењу рока.

Удружење је дошло до саговорника из командне структуре ЈНА, који је у то време био на терену, и за ког место на ком је страдао Жегарац указује да је могао бити убијен једино са хрватских положаја.

Супротно сазнање изнео је новинар тадашње Борбе Бранислав Гулан који је извештавао са ратишта.

Гулан се сећа да је вест о Жегарчевом убиству чуо од команданта са надимком Коле, припадника "Црвених беретки", који је рекао да су "његови" грешком пуцали на особе које су претрчавале улицу са непријатељских положаја.

Истрага о убиству новинара Милана Жегарца никада није покренута, подсећа УНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво