Топли радијатори, почињу пробе грејања

Градоначелник Београда Синиша Мали дао је налог за покретање топлих проба, тако да ће становници престонице од вечерас имати топле радијаторе. Због радова у око Трга Славија и у Сремској улици поједини потрошачи у том делу града неће бити у режиму проба. У остатку Србије, радијатори ће бити топли најкасније сутра ујутру.

Грејна сезона званично почиње 15. октобра, али ће, захваљујући топлим пробама, радијатори у Београду бити загрејани током вечери.

У београдским топланама кажу да је систем потпуно спреман за нову грејну сезону.

Министар рударства и енергетике Александар Антић и градоначелник Београда Синиша Мали потврдили су да вечерас у српској престоници почињу топле функционалне пробе, а већ од ујутро грејање би требало да имају све београдске зграде.

Иако грејна сезона званично почиње 15. октобра, према Антићевим речима, и пре тога ће сваки дан када температуре буду испод 12 степени радијатори бити топли.

"Пробе су у неким градовима почеле данас, а негде почињу сутра. У Београду ће, по налогу градоначелникам почети вечерас. Кад грађани буду гледали утакмицу, у њиховим становима ће бити топло", навео је Антић.

Оно што је најважније, истакао је министар, јесте да су све топлане у Србији спремне за зиму, извршиле су неопходне припреме и имају довољне залихе енергената.

Антић је рекао да оне електране које не користе гас имају довољно мазута у својим залихама.

Градоначелник Београда Синиша Мали истакао је да ће до јутра 100 одсто београдских домаћинстава добити грејање", истакао је градоначелник.

Додао је да је у ремонте топловодне мреже уложено три милијарде динара.

Делови око Славије и Сремске улице неће бити у режиму проба

Због радова у реону Трга Славија и у Сремској улици поједини потрошачи у том делу града неће бити у режиму топлих функционалних проба, саопштилe су "Београдске електране".

Како се наводи, потрошачи у тим делова града неће бити у режиму топлих функционалних проба, а очекује се да ће топлотном енергијом бити снабдевени до званичног почетка грејне сезоне.

У оквиру радова на реконструкцији Трга Славија и Булевара ослобођења, извођачи врше реконструкцију мањег дела магистралног топловода топлане Нови Београд, због чега су из система даљинског грејања привремено искључени потрошачи у деловима града око Славије, Храма Светог Саве и на Неимару, саопштено је из Градске управе.

У склопу ових радова уграђују се топловодне цеви већег пречника и бољих енергетских перформанси, повећавајући стабилност и ефикасност снабдевања топлотном енергијом потрошача у том делу града, истиче се у саопштењу.

Такође због реконструкције топловодне мреже у Сремској улици, али и због радова других комунланих предузећа, "Београдске електране" ће учинити све да се потребни послови изведу у најкраћем могућем року, а најкасније до 15. октобра и званичног почетка грејне сезоне.

Списак улица у којима потрошачи неће бити у режиму топлих функционалних проба налази се на сајту "Београдских електрана" (www.beoelektrane.rs), наводи се у саопштењу.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 21:13)
anonymous [нерегистровани]

Utakmica će i da se završi

A radijatori ostadoše 'ladni. Doduše, pre neki dan se čulo grgoljenje u cevima pa se nadam da će zbilja do jutra da puste grejanje.