Два протеста због стања у медијима

Група за слободу медија одржала је протест у Београду на којем је прочитан Проглас у којем траже да им се омогући право на рад, говор и мишљење. Протест и испред зграде РТС-а који је одржао Покрет за преокрет.

На скупу Групе за слободу медија речено је да Србија у којој, како наводе, влада медијски мрак није слободна и демократска држава, није држава која поштује европске и међународне конвенције и није држава по мери човека.

Скупу се није прикључио УНС, јер наводи удружење, није прихваћен предлог да заједнички стану иза свих угрожених локалних медија и новинара.

На скупу је прочитан и Проглас за слободу медија у којем траже да им се омогући право на рад, говор и мишљење.

"Људи окупљени око ове иницијативе желе да се заустави физичко, политичко и економско угњетавање медија и да се нама свима, не само људима окупљеним овде, него грађанима и грађанкама Србије омогући елементарно људско право на слободу говора и изражавања. Ако ја изговорим нешто што се неком не свиђа да то не значи да ћу ја сутра бити прогањана у продржавним медијима и на разне друге начине", рекла је новинарка из Групе за слободу медија Тамара Скроза.

Протест испред зграде РТС-а 

Са вечерашњег протеста – изложбе "Пет година пропадања", коју је одржао Покрет за преокрет испред зграде РТС- а, лидер покрета Јанко Веселиновић поручује да Јавни сервис не поштује закон јер, наводи, у Информативном програму има места само за председника Александра Вучића.

Веселиновић је затражио поштене услове за одржавање предстојећих градских и свих других избора, јер без њих, додаје, нема демократске државе.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 06. окт 2017, 10:48)
miki [нерегистровани]

mm

Kod nas se piše šta kome padne na pamet, a onda govorimo o slobodi medija, malo čudno

(петак, 06. окт 2017, 10:04)
Kica [нерегистровани]

+++

Prvo treba utvrditi ko su stvarni vlasnici medija,a onda preduzimati najozbiljnije mere koje ti mediji cine vrseci krivicna dela protiv naroda i drzave.Tako rade i ostale drzave.

(петак, 06. окт 2017, 09:56)
anonymous [нерегистровани]

Слобода медија

Не сматрам да у Србији влада ''медијски мрак'', како се овде наводи. Мислим да новинари у Србији имају потпуну слободу писања и говора.

(петак, 06. окт 2017, 09:46)
ana [нерегистровани]

Svašta!

Pa da je stvarno nešto zabranjeno mi sad i ne bi čitali vest o tome!

(петак, 06. окт 2017, 09:44)
Jela [нерегистровани]

Istina

Logicno je da predsednik drzave bude najvise zastupljen u informativnim emisijama.

(петак, 06. окт 2017, 09:33)
anonymous [нерегистровани]

vest

I sta ce da dobiju od protesta?Nista, svi ce da se vrate i da rade kako su i do sad, a smatram da njima nista nije bilo zabranjeno, pisali su sta im volja.