Веће дневнице припадницима Војске Србије

Влада Републике Србије повећала је дневнице припадницима Војске Србије. Уместо 800 динара, од сада ће војници добијати 1.100 динара за појачано ангажовање, за рад на терену, за рад оних који највише и најтеже раде.

Министар одбране Aлександар Вулин каже да су, у складу са наређењем врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, радна група и Министарство одбране дали одговарајуће предлоге Влади како би се побољшао материјални положај свих припадника војске.

"Наставићемо да побољшавамо и појачавамо положај свих припадника наше војске, а посебно оних који раде најтеже и најодговорније послове", рекао је Вулин.

Први пут, што се до сада никада није дешавало, каже Вулин, обезбеђена је солидарна помоћ за рођење детета.

"Она ће се исплаћивати и сваком припаднику војске, до сада то једноставно није био случај, а од сада просечна зарада ће бити уплаћена сваком припаднику војске који обрадује своју породицу, али и нашу земљу и нашу војску рођењем новог детета", нагласио је Вулин.

Вулин је нагласио да ће се положај припадника Војске Србије побољшавати.

"Као што јачамо и организујемо армију, тако се трудимо да и наши припадници живе боље, да њихове породице живе боље и да се осећају бољим и поштованијим. Њихова Србија их воли, а ово је начин да им то и покажемо", закључио је Вулин, а саопштило је Министарство одбране.

Синдикат одбране Србије и Грански синдикат управе, правосуђа, одбране и полиције поздравили су данас, у одвојеним саопштењима, одлуку Владе Србије о повећању дневница.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво