Солидарност у време кризе

Од почетка године, Фондација "Ана и Владе Дивац" низом догађаја обележава десет година рада. Намера им је, кажу, да окупе грађане и инспиришу их на добра дела, о којима су говорили они који их чине.

Колико смо солидарни? То најбоље знају они који чине добра дела.

"Тешко то иде, идемо калдрмом док не наиђемо на ауто-пут", истиче Зоран Мартиновић, један од оснивача акције "Чеп за хендикеп".

"Чеп за хендикеп", акција која траје пет година и у којој је прикупљено триста тона чепова, омогућила је куповину 60 ортопедских помагала.

"И да смо кроз пројекат 'Чеп за хендикеп' едуковали клинце школског и предшколског узраста о значају рециклаже и о значају живота са инвалидитетом", наводи Мартиновић.

Миле Јурковић је искористио занат да помогне младим родитељима, поклања столице за бебе.

"Сада на мојој страници има преко 50.000 људи и онда сам то искористио да бих покушао да људима прикажем и неке породице код којих сам био често и које су у лошем материјалном стању, где сам сусретао болесну децу, старе људе. Тако да смо искористили страницу да помажемо у набавкама", каже столар Јурковић.

Док се чинило да њој треба помоћ, она је помагала другима – епилог је Фондација "Наташа Ковачевић".

"Звала ме је мајка једне девојчице, којој је због рака исто ампутирана лева потколеница као и мени, ја сам отишла у посету тој девојчици и после једног таквог сусрета, када сам открила колико сам је мотивисала, ја сам се онако шалила на свој рачун, знате оно да куцнем у дрво, никада више нећу устати на леву ногу и слично, осетила сам ту лепоту када некога мотивишете и када некоме помогнете", наглашава Наташа Ковачевић.

Ове људе добре воље окупила је Фондација "Ана и Владе Дивац" – у последњих десет година су, између осталог, помогли решавању стамбеног питања 700 породица, доделили 700 грантова за мали бизнис, помогли обнављање 90 јавних објеката.

"Солидарност је нешто што нас вуче напред, сви ми желимо да будемо окружени позитивним људима, да чујемо позитивне приче", напомиње Ана Кошел из Фондације "Ана и Владе Дивац".

Захвални медијима, надлежне подсећају да би им у даљем хуманитарном раду пореске олакшице биле од великог значаја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара