Врзино коло око очитавања рачуна за воду у Смедеревској Паланци

Због дуговања према ЕПС-у и запосленима, рачун Јавно-комуналног предузећа "Водовод" из Смедеревске Паланке блокиран је пре више од три године. Данас, те обавезе, са каматама, износе 607 милиона динара. Од блокаде рачуна, корисницима готово да нису очитавани водомери па сада грађани и привреда дугују "Водоводу" 230 милиона динара. У том врзином колу, поткраду се и грешке.

У записнику ЈКП "Водовод" пише да породици Миливојевић нису могли да очитавају стање на водомеру, због опасног пса, па су им четири године паушално издавали рачуне. Иако нису добили ниједну опомену, претплату су редовно плаћали, на последњем рачуну пише да дугују 68.000 динара.

"Супруг је после тог рачуна, сутрадан када је био слободан, отишао до Водовода и питао шта се дешава, да л' је нормална толика потрошња воде, у чему је грешка, да није у писању дечка који пописује воду. Супругу су рекли да четири године уназад није читана вода", каже Слађана Чопић Миливојевић.

У "Водоводу" кажу да паушално задужених корисника имају 1.200, а паушал у овој општини износи 15 кубика по члану породице, на месечном нивоу.

"Знате, кад ви имате некога кога паушално водите, на пример у згради, он не може да потроши та 34 кубика, али ако ви имате по рубним деловима људе који користе воду за баште, у летњем периоду посебно, и троше ненормалну количину, онда ви имате страшан губитак.", објашњава Срђан Борић, директор ЈКП "Водовод" у Смедеревској Паланци.

За два месеца, колико је на тој функцији, потписао је, каже, више од 800 опомена. Ипак, признаје да је у овом случају дошло до пропуста.

"У таквим сличајевима, ако постоји опасан пас, постоји број телефона, корисник мора да се обавести да омогући да се очита водомер. А оно што је у овом случају симптоматично, јесте да ако вама стално стижу рачуни да сте потрошили нула кубика требало је пре реаговати", каже Борић.

Да у Смедеревској Паланци нема воде и да су ноћне рестрикције уобичајене, за грађане одавно више није вест. Због тога је и наплата тек 56 одсто.

Међутим, нису само грађани нередовне платише. Општа болница "Стефан Високи" дугује за воду пет милиона динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи